Kokosanki

Kokosanki

  • 00:35
  • 2 porcje
  • Prosty

Składniki

    • miąższ z 1/2 orzecha kokosowego
    • 1/3 szkl. śmietanki 36%
    • 20 g mąki
    • 2 łyżki cukru pudru
    • szczypta soli
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Miąższ kokosa obierz z brązowej skórki i zetrzyj na tarce. Słodką śmietankę wymieszaj z cukrem, startym kokosem, dodaj mąkę i mieszaj aż powstanie gęsta masa. Zwilżonymi dłońmi formuj kulki wielkości orzecha włoskiego, lekko je spłaszczając. Blachę do pieczenia wyłóż pergaminem i piecz ok. 25 min w temp. 160° do zarumienienia.


Komentarze

Podobne przepisy