Kokosowy ryż na mleku z prażoną gruszką

Kokosowy ryż na mleku z prażoną gruszką

  • 00:35
  • 2 porcje
  • 746 kcal
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1 szkl. ryżu
    • 200 ml mleczka kokosowego
    • 300 ml mleka
    • 1 łyżeczka miodu
    • 2 gruszki
    • 2 łyżki wody
    • płatki migdałowe
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Do garnka wlej mleko, mleczko kokosowe i wodę. Wsyp ryż i gotuj na wolnym ogniu przez 15 minut, często mieszając. Ryż ściągnij z ognia i wlej miód. Wymieszaj. Gruszkę pokrój w kostkę. Przełóż do rondelka. Wlej wodę i duś parę minut, aż gruszki będą miękkie. Ryż przełóż do miseczek. Na górze ułóż gruszki i posyp migdałami.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze