Koktajl jagodowy z sokiem grejpfrutowym

Koktajl jagodowy z sokiem grejpfrutowym

  • 00:10
  • 2 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 100 g jagód
    • 2 grejpfruty
    • 2 gałązki melisy
    • 100 ml jogurtu naturalnego
    • 10 g imbiru
    • 1 płaska łyżeczka ksylitolu
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Jagody dokładnie umyj na sicie kuchennym. Przełóż do wysokiego naczynia, w którym koktajl będzie miksowany. Grejpfruty obierz ze skórki, włącznie z białą i gorzką otoczką. Wytnij kawałki owocu spomiędzy błon wprost do naczynia z jagodami. Obierz korzeń imbiru i zetrzyj na tarce z drobnymi oczkami. Wsyp ksylitol i wszystkie składniki zmiksuj, niekoniecznie na gładki koktajl. Owoce powinny być wyczuwalne.

Poszarp listki melisy i dodaj do koktajlu. Przelej witalny napój do wysokich szklanek do 3/4 ich wysokości. Dopełnij szklanki naturalnym jogurtem. Koktajl stanie się jeszcze bardziej apetyczny, gdy stróżki jogurtu zaczną mieszać się z sokiem owocowym. Udekoruj napój listkami melisy. Koktajl powinien być podawany zaraz po przygotowaniu, ponieważ wtedy jest najbardziej pożywny. Przechowywany w lodówce traci swoje witalne właściwości.


Komentarze