Koktajl z dyni i mango z sokiem jabłkowym

Koktajl z dyni i mango z sokiem jabłkowym

  • 01:20
  • 3 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 4 małe dynie
    • 2 dojrzałe mango
    • 250 ml soku jabłkowego
    • mielony kardamon
    • lód
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty
Blogowy układ Kafelkowy układ
1

Jedną z dyń przekrój na pół i wydrąż. Pokrój dynię na mniejsze kawałki, ułóż w naczyniu żaroodpornym i przykryj folią aluminiową. Tak przygotowaną dynię wstaw do nagrzanego do 200°C piekarnika na 40 minut. Po upieczeniu wykrój dynię ze skórki i wystudź. Pozostałe trzy dynie wydrąż dokładnie w środku.

2

Wystudzony miąższ pokrój w kostkę, dodaj mango i sok jabłkowy. Całość zmiksuj, dodając 1/4 łyżeczki kardamonu.

3

Wydrążone dynie wypełnij do połowy lodem i zalej koktajlem.


Komentarze