Koktajl z jarmużu, awokado i ogórka

Koktajl z jarmużu, awokado i ogórka

  • 00:15
  • 6 porcji
  • 92 kcal
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1 op. jarmużu (200 g)
    • 2 dojrzałe awokado
    • 2 długie ogórki
    • duża garść bazylii
    • sok z 2 cytryn
    • szczypta soli
    • 1 l wody mineralnej niegazowanej lub źródlanej
    • kostki lodu
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Wypłucz jarmuż i przełóż do dużego i wysokiego pojemnika. Awokado przekrój, pozbądź się pestek i skórek, a następnie dodaj do jarmużu. Ogórki umyj, pokrój w grubsze pasterki i dołóż do pozostałych składników. Wyciśnij sok z cytryn i dorzuć bazylię, szczyptę soli oraz wlej wodę. Całość zmiksuj. Podawaj schłodzone. Możesz dorzucić do koktajlu kostki lodu lub schłodzić go w lodówce.


Komentarze