Koktajl z pieczonej dyni i brzoskwini z mlekiem migdałowym

Koktajl z pieczonej dyni i brzoskwini z mlekiem migdałowym

  • 01:20
  • 2 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1 szkl. dyni (hokkaido, piżmowa lub makaronowa)
    • 1 brzoskwinia
    • 2 szkl. mleka migdałowego
    • 100 ml śmietany 30%
    • 2 łyżeczki miodu
    • 1/2 łyżeczki cynamonu
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty
Blogowy układ Kafelkowy układ
1

Dynię umyj, przekrój i pozbądź się pestek.

2

Jeśli wykorzystujesz do zrobienia koktajlu dynię hokkaido, możesz ją pokroić w kostkę i piec w skórce. W przypadku innych dyń musisz je najpierw obrać, pokroić i dopiero w takiej formie piec do miękkości ok. 45 minut.

3

Na ok. 15 minut przed końcem pieczenia, dołóż na blaszkę obok dyni pokrojoną w ćwiartkę brzoskwinię. Po upieczeniu ostudź dynię i brzoskwinię.

4

Dynię, brzoskwinię, mleko, miód i cynamon zmiksuj.

5

Ubij śmietanę.

6

Koktajl przelej do wysokich szklanek i wyłóż śmietanę. Podawaj od razu lub po schłodzeniu w lodówce.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze