Koktajl z tapioką, mango, truskawkami i borówkami

Koktajl z tapioką, mango, truskawkami i borówkami

  • 00:45
  • 2 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1/2 szkl. nasion tapioki
    • 1 łyżka śmietanki kokosowej
    • 1 i 1/2 dojrzałego mango
    • garść truskawek
    • garść borówek
    • 2 łyżki miodu
    • 1/2 łyżeczki cynamonu
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty
Blogowy układ Kafelkowy układ
1

Tapiokę przesyp do garnka i dolej 1 szklankę wody. Gotuj tapiokę, często mieszając, na małym ogniu, aż stanie się szklista. W razie potrzeby możesz minimalnie podlać ją wodą, ale powinna mieć postać jednolitej galaretki.

2

Odlej ze śmietanki wodę kokosową.

3

Dodaj do ciepłej tapioki solidną łyżkę śmietanki kokosowej i wymieszaj.

4

Dodaj do garnka cynamon i miód.

5

Zmiksuj truskawki pulsacyjnie, naciskając 2–3 razy włącznik blendera.

6

Mango obierz i pokrój w drobną kostkę.

7

Na dno szklanek wyłóż tapiokę, następnie truskawki, mango i borówki. Deser możesz przygotować wcześniej i przechować go w lodówce.


Komentarze