Kolorowe koreczki

Kolorowe koreczki

  • 00:20
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1 papryka czerwona
    • 1 papryka żółta
    • 1 papryka pomarańczowa
    • 20 rzodkiewek
    • 1 ogórek
    • 30 ml oliwy z oliwek   
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Warzywa dokładnie umyj i oczyść. Ogórka przetnij wzdłuż na pół. Każdą połówkę ogórka potnij na 10 grubszych plastrów. Każdą rzodkiewką przekrój na pół. Papryki oczyść z gniazd nasiennych i pokrój na małe kawałki. Wszystkie pokrojone warzywa wymieszaj z oliwą. Kawałki warzyw nadziej na metalowe szpilki do szaszłyków długości ok. 7 cm. Jako podstawy koreczków użyj odwrócone połówki rzodkiewek.


Komentarze