Kompot morelowy z cynamonem i pomarańczą

Kompot morelowy z cynamonem i pomarańczą

  • 01:30
  • 6 porcji
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 2 kg moreli
    • 2 pomarańcze
    • 2 laski cynamonu
    • 12 łyżek cukru
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Morele umyj, przekrój na pół i usuń pestki. Pomarańcze wyszoruj i sparz wrzątkiem. Pokrój w plastry. Ułóż morele w wygotowanych słoikach. Do każdego słoika włóż po 1 plastrze pomarańczy oraz po 1 lasce cynamonu. Wsyp po 2 łyżki cukru do każdego słoika. Uzupełnij słoiki przegotowaną wodą. Zakręć wieczka (wygotowane). Pasteryzuj PORADA KONTEKSTOWA - PASTERYZACJA przez 5 minut. Po tym czasie wyciągnij słoiki i odwróć do góry dnem. W tej pozycji pozostaw kompot aż do wystudzenia.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze