Kompot z agrestu

Kompot z agrestu

  • 00:40
  • 5 porcji
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1kg owoców
    • 1 i ½ szklanki cukru
    • ½ litra wody
    • 2 garście melisy (świeżej)
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Owoce przebież, opłucz pod wodą i osusz.

Przygotuj syrop: wodę zagotuj i dodaj do niej cukier. Poczekaj, aż cukier się rozpuści, a następnie wrzuć agrest i gotuj przez ok. 25 min. Pod koniec dodaj świeżą melisę i rozgnieć ją drewnianym wałkiem do ciasta, aby puściła aromat. 

Przelej kompot to wyparzonych wcześniej słoików i gotuj maksymalnie 10 min.Podana ilość składników otrzymasz ok. 1 l kompotu.


Komentarze