Kompot z suszu

Kompot z suszu

  • 00:20
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 100 g suszonych śliwek
    • 100 g suszonych moreli
    • 100 g suszonych jabłek
    • 100 g suszonych gruszek
    • 2 - 3 l wody
    • 1/2 szklanki cukru
    • kilka goździków
    • skórka z pomarańczy
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Ugotuj i wystudź 2 - 3 litry wody. Wszystkie owoce namocz w przygotowanej wodzie (2 h). Dodaj cukier, goździki, skórki z pomarańczy (możesz też dodać kawałek laski cynamonu). Gotuj przez ok. 15 min. Kompot najlepiej ugotuj dzień przed wigilią i podawaj schłodzony.


Komentarze