Kompot z suszu

Kompot z suszu

  • 00:45
  • 4 porcje
  • 305 kcal
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 200 g suszonych mieszanych owoców (jabłka, gruszki, śliwki)
    • 200 g suszonych śliwek węgierek
    • kawałek wyszorowanej uprzednio skórki cytrynowej
    • kawałek kory cynamonu
    • kilka goździków
    • cukier do smaku
    • ewentualnie sok z cytryny
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty
Blogowy układ Kafelkowy układ
1

Owoce i korzenie zalewamy wodą (ok. 2 l) i gotujemy na małym ogniu, aż owoce zmiękną i oddadzą część smaku wywarowi.

2

Doprawiamy do smaku cukrem, ewentualnie sokiem z cytryny.


Komentarze