Koreczki z anchois

Koreczki z anchois

  • 00:30
  • 3 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • ​6 anchois z puszki
    • 1 ziemniak
    • 2 jajka na twardo
    • ok. 60 g pstrąga wędzonego odfiletowanego lub tuńczyka w kawałkach
    • 6 czarnych oliwek
    • 3 pomidorki koktajlowe
    • oliwa z oliwek do skropienia
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Ziemniaka ugotuj w łupince w wodzie z solą. Jajka ugotuj na twardo. Pomidorki umyj i przekrój na połowy. Ziemniaka przestudź, obierz i pokrój w dość grube plastry. Jajka ostudź w zimnej wodzie i obierz. Kolejno na plastrach ziemniaka ułóż plasterki jajek, kawałek wędzonego PORADA KONTEKSTOWA - WĘDZENIE pstrąga lub tuńczyka, polówkę pomidorka, anchois i oliwkę. Całość skrop oliwą z oliwek i podawaj od razu.


Komentarze