Koreczki z jajkiem, korniszonami i chlebem razowym

Koreczki z jajkiem, korniszonami i chlebem razowym

  • 00:20
  • 20 porcji
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 10 jajek przepiórczych
    • 5 małych korniszonów
    • 1/4 papryki
    • 4 łyżki serka śmietankowego
    • 1 łyżeczka chrzanu tartego
    • szczypiorek
    • 5 kromek chleba pumpernikiel
    • 20 wykałaczek
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Ugotuj jajka na twardo. Ostudź, obierz i poprzekrawaj na połówki. Korniszony przekrój na pół. Pokrój paprykę i szczypiorek. Serek połącz z chrzanem. Z chleba powykrawaj kieliszkiem okrągłe spody.

Nabijaj kolejno: chlebek posmarowany serkiem, szczypiorek, jajko i korniszona. W kolejnej partii koreczków zamiast korniszonów wykorzystaj paprykę.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze