Koreczki z krewetek i boczku

Koreczki z krewetek i boczku

  • 00:20
  • 3 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 8 krewetek
    • 8 plastrów boczku
    • 1/2 zielonego ogórka
    • listki pietruszki do dekoracji
    • 1 ząbek czosnku
    • 3 łyżki oliwy z oliwek extra vergine
    • przyprawy: sól

     

zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Ogórka obierz i przekrój na pół, wydrąż pestki ze środka, a miąższ pokrój w cienkie paski. Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek i podsmaż nieobrany ząbek czosnku. Krewetki obierz i dodaj do oliwy z czosnkiem, delikatnie posól i smaż przez 3 minuty. Przełóż krewetki na talerzyk. Boczek ułóż na ruszcie w piekarniku i zapiecz w 220° aż się zarumieni (ok. 3 minuty). Boczek przełóż na talerzyk i przestudź chwilkę. Na wykałaczkę nadziewaj kolejno: zwinięty plaster boczku, krewetkę, następny plaster boczku i cieniutki kawałeczek ogórka zwinięty w rulonik. Udekoruj listkiem świeżej zielonej pietruszki i podawaj. Przed jedzeniem zdejmij ogonek krewetki.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze