Koreczki z kurczakiem

Koreczki z kurczakiem

  • 00:30
  • 12 porcji
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1 połówka piersi z kurczaka
    • 1 średnia cukinia
    • 150 g pomidorów suszonych z zalewy
    • 100 g małych kulek mozzarelli
    • 150 g czarnych oliwek
    • kilka świeżych pędów oregano
    • 20 ml octu balsamicznego 
    • 1 łyżka przyprawy ziołowej do grilla
    • 1 łyżka suszonego oregano
    • 1/2 łyżeczki papryki w proszku
    • 40 ml oliwy z oliwek
    • przyprawy: sól, pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty
Blogowy układ Kafelkowy układ
1

Pierś z kurczaka umyj i osusz ręcznikiem papierowym. Umyte mięso pokrój w kostkę i wymieszaj z oliwą, octem balsamicznym, oregano i papryką. Dopraw jeszcze solą i schowaj do lodówki na godzinę. Po godzinie usmaż kawałki mięsa na teflonowej patelni. Nie potrzebujesz dodatkowego tłuszczu do smażenia, wystarczy ten z marynaty.

2

Cukinię pokrój w ukośne plastry, oprósz solą, pieprzem i przyprawą do grilla. Przyprawione plasterki przesmaż na patelni grillowej.

3

Kulki mozzarelli i pomidory pokrój na mniejsze kawałki. W każdy plaster cukinii zawiń po kawałku mozzarelli, pomidora i piersi z kurczaka, całość przebij wykałaczką. Nad każdy koreczek nadziej jeszcze oliwkę i kawałek gałązki oregano.


Komentarze