Koreczki z pastą z papryki i czosnku z ogórkiem

Koreczki z pastą z papryki i czosnku z ogórkiem

  • 00:35
  • 12 porcji
  • Prosty

Składniki

    • biały i ciemny chleb
    • 1 - 2 świeże ogórki

    pasta:

    • 30 g sera feta
    • 1 czerwona papryka
    • 1 ziemniak
    • 6 ząbków czosnku
    • 1 łyżka oliwy
    • bazylia suszona
    • przyprawy: sól, pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie. Odetnij szypułkę z papryki, a paprykę wstaw ją do piekarnika nagrzanego do temp. 180°. Piecz paprykę przez ok. 20 min. Kiedy papryka i ziemniaki będą gotowe zmiksuj je razem z obranym czosnkiem i serem feta. Następnie dodaj sól, pieprz, bazylię i łyżkę oliwy.
Ogórka obierz i pokrój w plastry o grubości 1 cm. Chleb pokrój w kostkę. Następnie przekładaj kawałki chleba pastą oraz ogórkiem.


Komentarze