Koreczki z tatarem

Koreczki z tatarem

  • 00:40
  • 6 porcji
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 400 g polędwicy wołowej
    • 2 cebule
    • 4 żółtka
    • 2 korniszony
    • 1 słoiczek cebulki marynowanej
    • 2 słoiczki czosnku marynowanego
    • przyprawy: sól, pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Polędwicę opłucz, osusz, oczyść z żył i zmiel, a następnie włóż do lodówki na ok. 20 min. Cebulkę obierz i drobno posiekaj, ogórki pokrój w drobną kosteczkę. Jaja umyj, a następnie oddziel białka od żółtek.
Dodaj do mięsa żółtka, cebulę i ogórki. Dopraw solą, pieprzem i wymieszaj. Formuj w dłoniach malutkie kuleczki. Na wykałaczki ponadziewaj marynowaną cebulkę i czosnek, a na czubek nadziej kulkę tatara. Przewiąż koreczki szczypiorkiem.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze