Kotleciki mielone z farszem paprykowym

Kotleciki mielone z farszem paprykowym

  • 00:35
  • 4 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 700 g mięsa mielonego wołowo-wieprzowego
    • 1 czerstwa bułka
    • ½ papryki czerwonej
    • ½ papryki zielonej
    • ½ papryki żółtej
    • ½ pęczka natki pietruszki
    • 1 średnia cebula
    • 100 ml mleka
    • 1 jajko
    • 1 łyżeczka margaryny
    • przyprawy: sól, pieprz czarny mielony, pieprz biały
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Bułkę namocz w mleku. Do mięsa wbij jajko, dodaj odciśniętą bułkę, dopraw solą i pieprzem. Wszystko bardzo dokładnie wymieszaj. Na patelni rozgrzej tłuszcz i na wolnym ogniu podsmaż pokrojone w kostkę paprykę i cebulę. Przypraw solą. Pod koniec smażenia dodaj posiekaną drobno natkę pietruszki. Z wcześniej przygotowanego mięsa formuj średniej wielkości kotlety i w każdym z nich zrób głęboki dołek. Tak przygotowane kotlety smaż na grillu przez około 15 min, co jakiś czas obracając. Po usmażeniu wydrążone gniazda wypełniaj podsmażonym farszem paprykowym.


Komentarze