Kotlety mielone z orzechami

Kotlety mielone z orzechami

  • 00:20
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 150 g mielonej wieprzowiny na osobę
    • 1 mała cebula
    • 1 jajko (1 jajko na 400 g mięsa)
    • 1 łyżka bułki tartej
    • 1 łyżka posiekanych orzechów włoskich
    • pół łyżeczki soku z cytryny
    • 20 ml oleju lub 14 g smalcu
    • sól pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Cebulę obieramy i siekamy. Mieszamy ze sobą mięso, jajko, cebulę, bułkę tartą i orzechy. Dodajemy sok z cytryny, olej, sól i pieprz. Masę wyrabiamy i odstawiamy na pół godziny w chłodne miejsce. Z otrzymanej masy formujemy kotlety, układamy je na grillu i smażymy po 6 min z każdej strony. Kotlety oczywiście możemy usmażyć na patelni.


Komentarze