Kotlety po zbójnicku

Kotlety po zbójnicku

  • 01:00
  • 1 porcja
  • Prosty

Składniki

    • 4 kotlety schabowe
    • 1 jajko
    • bułka tarta
    • olej do smażenia
    • 1 pomidor
    • 25 dag pieczarek
    • 2 cebule
    • 1/2 strąka papryki
    • 15 dag sera żółtego
    • sól, pieprz, papryka w proszku
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Kotlety rozbić, oprószyć solą i pieprzem. Jedna stronę kotleta zanurzyć w rozmąconym jajku, a następnie w bułce tartej. Druga strona ma pozostać nieobtoczona. Kotlety obsmażyć na złoto tylko ze strony obtoczonej. Ściągnąć kotlety z patelni i ułożyć w naczyniu żaroodpornym przysmażoną stroną na spód.

Pieczarki oczyścić, pokroić w plasterki, podsmażyć i ułożyć na kotletach. Cebule obrać, pokroić w piórka, podsmażyć i wyłożyć na pieczarki. Następnie położyć na cebuli plaster pomidora i kawałek papryki. Całość delikatnie przyprawić i posypać startym serem żółtym. Całość zapiekać ok. 30 minut w temp. ok 180 stopni C. Podawać z surówką i ziemniakami.


Komentarze