Kotlety schabowe duszone w cebuli

Kotlety schabowe duszone w cebuli

  • 01:10
  • 4 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 800 g schabu wieprzowego bez kości
    • 5 średnich cebul
    • 1 i ½ szklanki bulionu warzywnego
    • 3 - 4 łyżki oleju
    • przyprawy: sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Mięso umyj, pokrój na plastry, lekko rozbij tłuczkiem, przypraw solą i pieprzem. Cebulę pokrój na pół, a następnie na plastry. Kotlety obsmaż na rozgrzanym oleju z obu stron. Do smażenia dodaj cebulę, liść laurowy i ziele angielskie. Potem wlej bulion i duś PORADA KONTEKSTOWA - DUSZENIE całość pod przykryciem przez ok. 40 min.


Komentarze