Kotlety schabowe po królewsku (z serem żółtym i wędzonym boczkiem)

Kotlety schabowe po królewsku (z serem żółtym i wędzonym boczkiem)

  • 00:40
  • 4 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 600 g schabu wieprzowego bez kości
    • 120 g boczku wędzonego w plastrach
    • 150 g sera żółtego w plastrach
    • przyprawy: sól, pieprz, majeranek
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Plastry schabu umyj, a następnie oprósz solą, pieprzem i majerankiem. Tak przygotowane plastry mięsa połóż na grill i obsmaż przez 4-5 min z każdej strony. W międzyczasie obsmaż na grillu plastry boczku. Na plastry mięsa połóż ser żółty, a następnie obsmażony boczek. Całość trzymaj jeszcze przez chwilę na grillu do momentu, aż ser żółty się roztopi.


Komentarze