Kotlety schabowe z ananasem

Kotlety schabowe z ananasem

  • 00:35
  • 4 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 4 kotlety schabowe, każdy po 200 g
    • 4 plastry sera mozzarella
    • 4 plastry świeżego ananasa
    • 4 łyżeczki konfitury z żurawiny
    • olej lub oliwa do posmarowania mięsa
    • przyprawy: sól, pieprz, majeranek
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Kotlety umyj, osusz, ponacinaj każdy i lekko rozbij. Następnie oprósz solą, pieprzem i majerankiem. Majeranek powinien wejść głęboko w nacięcia. Na końcu każdy kawałek mięsa polej oliwą i wstaw do lodówki na godzinę.

Po tym czasie ułóż kotlety na rozgrzanym ruszcie w piekarniku i piecz po 10 min z każdej strony. Następnie poukładaj na nich plastry ananasa i sera - zapiekaj jeszcze przez ok. 10 min w temp. 200-220°.

Upieczone kotlety podawaj z łyżeczką żurawiny i ziemniakami z pietruszką.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze