Kotlety wegetariańskie

Kotlety wegetariańskie

  • 00:25
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • średni kalafior
    • mały brokuł
    • 2 jajka
    • szklanka bułki tartej
    • sól, pieprz, vegeta
    • 5 dag startego żółtego sera
    • olej do smażenia
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Kalafior i brokuły myjemy, dzielimy na różyczki i gotujemy w osolonej wodzie 15–20 minut. Odcedzamy i studzimy. Przeciskamy przez praskę do ziemniaków. Dodajemy jajka i 3/4 bułki tartej. Doprawiamy do smaku solą pieprzem i vegetą. Dokładnie mieszamy. Formujemy kotlety i obtaczamy w pozostałej bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy kotlety na złoty kolor. Odwracamy, przyrumienioną stronę posypujemy serem i jeszcze chwilę smażymy.


Komentarze