Kotlety z karkówki z rusztu z czosnkowym purée na grzankach

Kotlety z karkówki z rusztu z czosnkowym purée na grzankach

  • 01:00
  • 4 porcje
  • 405 kcal
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 4 kotlety z karkówki 
    • 2 łyżki oliwy 
    • 1 gałązka rozmarynu 
    • świeżo wyciśnięty sok z 1 cytryny 
    • sól świeżo mielony czarny pieprz 

     

    Czosnkowe pureé:

     

    • 2 główki czosnku 
    • 1 łyżka oliwy 
    • świeżo wyciśnięty sok z 1/2 cytryny 
    • sól 
    • 4 kromki pszennego pieczywa

     

zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty
Blogowy układ Kafelkowy układ


 

1

Kotlety marynujemy PORADA KONTEKSTOWA - MARYNOWANIE w oliwie, soku z cytryny, rozmarynie, soli i pieprzu przez godzinę w chłodnym miejscu.

2

Kładziemy na ruszcie całe główki czosnku i pieczemy, aż czosnek nabierze konsystencji pasty dającej się wyciskać z ząbków.

3

Wyciskamy całość do miski, rozgniatamy widelcem, mieszamy z oliwą, sokiem z cytryny, solimy do smaku.

4

Wyjmujemy karkówkę z marynaty, pieczemy na ruszcie z obu stron, aż zmięknie i się zrumieni.

5

Podpiekamy grzanki na ruszcie, każdą smarujemy czosnkowym purée, na to kładziemy kotlety z karkówki, podajemy.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze