Krem z dyni z mleczkiem kokosowym i curry

Krem z dyni z mleczkiem kokosowym i curry

  • 00:40
  • 4 porcje
  • 280 kcal
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1 kg dyni
    • 1 łyżka czerwonej tajskiej pasty curry
    • 1 l wywaru jarzynowego lub z kurczaka
    • 400 ml mleczka kokosowego
    • 1 duża łagodna papryczka chilli
    • 1 pęczek świeżej kolendry
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

W garnku rozgrzewamy na niewielkim ogniu pastę curry, dusimy PORADA KONTEKSTOWA - DUSZENIE ok. 1 minuty. Wlewamy wywar, zagotowujemy, dokładamy obraną i pokrojoną w kawałki dynię, gotujemy ok. 10 minut. Miksujemy na gładki krem, dodajemy mleczko kokosowe, zagotowujemy. Przelewamy do miseczek, dekorując każdą cieniutkimi paseczkami pozbawionej pestek papryczki i listkami kolendry, podajemy.
 


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze