Krem z pieczarek

Krem z pieczarek

  • 00:30
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 30 dag pieczarek
    • cebula
    • 1 l bulionu warzywnego
    • 1/2 szklanki kremówki

    Dodatki:

    • 2 łyżki mąki
    • 2 łyżki oliwy
    • 2 ząbki czosnku
    • sok z cytryny
    • sól
    • tymianek
    • natka pietruszki
    • pieprz
    • grzanki
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Pieczarki oczyścić, pokroić w kostkę. Cebulę i czosnek posiekać. W rondlu rozgrzać oliwę. Włożyć pieczarki, cebulę i czosnek i podsmażyć na złoty kolor. Wlać gorący bulion, doprowadzić do wrzenia, gotować 10–15 minut. Przestudzić, zmiksować. Wymieszać śmietanę z mąką, wlać do zupy, zagotować. Doprawić do smaku. Podawać posypaną grzankami.


Komentarze