Krem z selera z buraczanymi chipsami

Krem z selera z buraczanymi chipsami

  • 00:40
  • 3 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 600 g obranego selera
    • 1 mała cebula
    • 2 ząbki czosnku
    • 10 cm białej części pora
    • 1 niewielki ziemniak
    • 2 łyżki oliwy
    • 2-4 łyżki ziaren słonecznika
    • 2-3 łyżki chipsów z buraka
    • 500 ml wrzątku (lub gorącego bulionu)
    • przyprawy: sól, pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty
Blogowy układ Kafelkowy układ
1

Obierz ziemniaka i pokrój w kostkę. Seler pokrój na mniejsze kawałki. Cebulę i pora posiekaj.

2

Na rozgrzanej oliwie zeszklij PORADA KONTEKSTOWA - ZESZKLENIE cebulę i pora.

3

Następnie dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, pokrojonego ziemniaka i seler.

4

Smaż jeszcze przez minutę, po czym zalej warzywa na patelni wrzątkiem lub gorącym bulionem.

5

Przelej zupę do garnka i postaw na średnim ogniu. Gotuj aż wszystkie warzywa zmiękną. Ugotowaną zupę zmiksuj dokładnie blenderem. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

6

Upraż na suchej patelni ziarna słonecznika. Podaj zupę, posypując ją słonecznikiem i chipsami z buraka.


Komentarze