Kremowa sałatka Waldorf

Kremowa sałatka Waldorf

  • 00:25
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 85 g sera pleśniowego pokrojonego w kostkę
    • 225 ml naturalnego jogurtu
    • 150 ml kwaśnej śmietany
    • 1 płaska łyżka cukru
    • 1 łyżka soku z cytryny
    • szczypta świeżego posiekanego koperku
    • szczypta soli
    • świeżo zmielony czarny pieprz
    • 450 g ugotowanego, pokrojonego w kostkę kurczaka
    • 175 g zielonego groszku
    • 2 zielone jabłka pokrojone w kostkę
    • 70 g rzeżuchy
    • 340 g czerwonych winogron bez pestek
    • 3 średniej wielkości selery naciowe pokrojone w kostkę
    • 60 g orzechów włoskich
    • 4 kromki chleba tureckiego lekko przypieczone i pokrojone w kostkę
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

W misce rozetrzeć ser, dodawać stopniowo jogurt, śmietanę, cukier, sok z cytryny, koperek, sól, szczyptę pieprzu i ucierać sos na jednolitą gładką masę. Wymieszać kawałki kurczaka, groszek, jabłka, rzeżuchę, winogrona, seler, orzechy i grzanki z chleba. Polać sosem.


Komentarze