Krewetki królewskie z czosnkiem

Krewetki królewskie z czosnkiem

  • 00:20
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 0,5 kg krewetek królewskich
    • 1 pęczek natki pietruszki
    • 1 główka czosnku
    • woda
    • sól
    • pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Oczyszczone krewetki wrzucamy na rozgrzaną patelnię i podlewamy niewielką ilością wody tak, aby krewetki się nie przypaliły. Podsmażamy ok. 5 minut. Następnie wrzucamy posiekaną natkę i smażymy koleje 5 minut. Na sam koniec dodajemy posiekany czosnek i smażymy ok. 1 minuty. Uwaga: nie wolno zbyt długo smażyć czosnku, bo inaczej krewetki będą miały gorzki smak; krewetki zdejmujemy z patelni jak odparuje cała woda.


Komentarze