Krewetki w imbirze

Krewetki w imbirze

  • 00:15
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1kg krewetek (gotowane, mrożone)
    • kawałek świeżego imbiru wedle uznania
    • papryczka chilli
    • 5-6 ząbków czosnku (lub wedle uznania)
    • sól, pieprz, oliwa z oliwek
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Krewetki rozmrozić, na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić pokrojony drobno imbir, pokrojoną drobno papryczkę chilli i wyciśnięty przez praskę (lub roztarty) czosnek. Po minucie wrzucić krewetki. Smażyć wszystko kolejne 2 minuty. Doprawić solą, pieprzem. Podawać z pieczywem, grzankami lub z czym się chce.


Komentarze