Krewetki w pomidorkach

Krewetki w pomidorkach

  • 00:25
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 200 g krewetek koktajlowych
    • 3 ząbki czosnku
    • mała cebulka
    • 1/2 szklanki wina białego wytrawnego
    • 1 łyżeczka oliwy z oliwek

    Przyprawy:

    • sól
    • pieprz
    • 1 puszka pomidorów krojonych
    • natka pietruszki
    • 1 bagietka
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Cebulę i czosnek zeszklić na oliwie. Dodać rozmrożone krewetki, przykryć, podlać winem i dusić chwilkę. Dodać pomidory, sól, pieprz do smaku. Można dodać suszone zioła, na sam koniec bazylię. Dusić na wolnym ogniu ok. 5–8 minut. Bagietkę pokroić na skos i podsmażyć na patelni, żeby była chrupiąca! To na niej będziemy podawać krewetkowe przysmaki posypane na koniec natką pietruszki.


Komentarze