Krewetki w sosie maślano-pietruszkowo-czosnowym

Krewetki w sosie maślano-pietruszkowo-czosnowym

  • 00:20
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1 opakowanie mrożonych krewetek średniej wielkości (najlepiej królewskie)
    • sól ziołowa
    • pęczek natki pietruszki
    • 2 ząbki czosnku
    • 2 łyżki oliwy z oliwek
    • pół opakowania masła
    • świeża bagietka albo bułeczki
    • woda do sparzenia krewetek
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Krewetki rozmrozić i wyłożyć na durszlak, oblać całym czajnikiem ugotowanej wrzącej wody i posypać solą, na patelnię wylać 2 łyżki oliwy, wrzucić rozdrobniony ząbek czosnku, posiekaną połowę natki pietruszki, mieszać 1 minutę, dodać krewetki i resztę pietruszki. Następnie dodać masło, żeby zrobił się gęsty sos. Mieszać ok. 3 minut do momentu połączenia się wszystkich składników (krewetek nie można za długo smażyć, bo się zrobią gumowate). Podawać na talerzu ze świeżą bagietką posmarowaną masłem. Bagietkę można sobie zamaczać w sosiku.


Komentarze