Krewetki w sosie pietruszkowo-czosnkowym

Krewetki w sosie pietruszkowo-czosnkowym

  • 00:10
  • 4 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 20 mrożonych krewetek
    • 100 g serka homogenizowanego o smaku naturalnym
    • 1 ząbek czosnku
    • 1 łyżeczka sosu tabasco
    • 2 łyżki drobno posiekanej świeżej natki pietruszki
    • szczypta soli
    • szczypta kardamonu
    • kilka kropli octu winnego
    • 1 bagietka
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Do naczynia przełóż serek, wyciśnięty przez praskę czosnek, kardamon, tabasco, posiekaną pietruszkę, sól i wszystko dokładnie wymieszaj. Na suchą patelnię wrzuć krewetki i na wolnym ogniu mieszaj aż się rozmrożą i będą miękkie, a woda wyparuje. Odstaw z ognia, by przestygły. Następnie wymieszaj dokładnie z sosem. Krewetki podawaj na liściach sałaty z kiełkami. Danie skrop octem. Całość uzupełnij złocistymi grzankami z bagietki podpieczonej w piekarniku lub tosterze.


Komentarze