Krewetki z makaronem

Krewetki z makaronem

  • 00:20
  • 2 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 100 g makaronu penne
    • ok. 10 krewetek tygrysich z ogonkami
    • 4 łyżki cytryny
    • 2 ząbki czosnku
    • 1 zielona papryczka chilli
    • garść listków świeżej bazylii
    • 4 łyżki oliwy z oliwek do smażenia
    • oliwa z oliwek do polania
    • przyprawy: sól, pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Makaron ugotuj al dente PORADA KONTEKSTOWA - AL DENTE i odcedź. Krewetki rozmroź i osusz, a następnie skrop cytryną. Na patelni na 4 łyżkach oliwy podsmaż je wraz z drobno posiekanym czosnkiem i papryczką pokrojoną w krążki (ok. 3 min). Następnie wyjmij do miski krewetki, papryczkę, czosnek i dopraw pieprzem oraz solą. Na oleju z patelni podsmaż delikatnie (ok. 5 min) ugotowany makaron tak, aby stał się lekko chrupki. Na talerzu ułóż makaron, krewetki oraz posyp papryczką i czosnkiem. Całość polej oliwą z oliwek i udekoruj listkami bazylii.


Komentarze