Krokieciki z pieczarkami i serem

Krokieciki z pieczarkami i serem

  • 00:35
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    Ciasto:

    • mleko
    • mąka
    • 1 jajko
    • sól

    Farsz:

    • 0,5 kg pieczarek
    • 1 cebulka
    • 0,2 kg startego żółtego sera
    • 1 jajko
    • sól
    • pieprz

    Dodatkowo:

    • bułka tarta
    • olej
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Pieczarki usmażyć z cebulą. Kiedy ostygną, dodać starty na dużych oczkach ser żółty i doprawić. Następnie do farszu dodać jajko i dokładnie wymieszać. Ciasto przygotować jak na naleśniki (wszystkie składniki zmiksować ze sobą). Na placku rozłożyć farsz (na jego końcu, na niecałą szerokość placka), złożyć brzegi i zawijać jak roladę. Panierować w bułce tartej i jajku i smażyć na oleju.


Komentarze