Krokiety po litewsku

Krokiety po litewsku

  • 00:45
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 5 dużych ziemniaków
    • 1/2 szklanka ryżu
    • 2 cebule
    • 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
    • 1-2 jajka
    • sól i pieprz do smaku
    • 2 jajka i bułka tarta do panierowania
    • olej
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, potem odcedzić i zostawić do ostygnięcia – zemleć. Ugotować ryż. Posiekać drobno cebule i usmażyć na patelni. Zesmażoną cebulę wymieszać z ziemniakami, ryżem i koncentratem pomidorowym. Dodać jajko i doprawić do smaku. Masę formować w wałeczki, pokroić na kawałki. Każdy krokiecik panierować w rozmąconym jajku i bułce tartej. Smażyć na złoty kolor.


Komentarze