Krokiety ze szpinakiem

Krokiety ze szpinakiem

  • 00:30
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • opakowanie szpinaku mrożonego
    • kostka śmietankowego sera topionego
    • 3 ząbki czosnku
    • 3 jajka ugotowane na twardo
    • ciasto naleśnikowe
    • 2 szklanki mąki pszennej
    • 1 szklanka wody mineralnej gazowanej
    • 2 szklanki mleka
    • 3 jajka
    • sól, szczypta cukru
    • 3 łyżki roztopionego masła lub oleju
    • olej roślinny do smażenia
    • .
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Przygotowanie naleśników: Wymieszać składniki tak, żeby konsystencja ciasta była tak rzadka jak śmietana (jeśli nie jest, należy jeszcze dodać odrobinę mleka, wody lub mąki). Szpinak rozmrozić i odsączyć. Rozgrzać masło na patelni. Wrzucić szpinak i zmiażdżone czosnek i jajka. Szpinak smażyć do momentu, kiedy odparuje reszta wody. Następnie dodać ser topiony i mieszać, aż się rozpuści i dobrze połączy z resztą składników. Podobnie, jak z nadzieniem serowym, farsz nakładać na naleśnik, zwinąć go w grubą rurkę i obtaczać w jajku i bułce tartej, przysmażyć na patelni, aż się zrobi chrupki. Smacznego.


Komentarze