Kruche szkieleciki

Kruche szkieleciki

  • 00:30
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 125 g masła 
    • 1 jajko 
    • 90 g cukru pudru 
    • 250 g mąki 
    • 20 g kakao 
    • 2 łyżeczki proszku do pieczenia 
    • 1/2 łyżeczki sody biały lukier
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty
Blogowy układ Kafelkowy układ
1

Wymieszaj suche składniki i przesiej na stolnicę. Dodaj pokrojone w kostkę masło, posiekaj i zagnieć gładkie ciasto.

2

Zawiń ciasto w folię i schowaj do lodówki na 40 min.

3

Wyciągnij z lodówki schłodzone ciasto i rozwałkuj na 2–3 mm. Foremką wycinaj ciastka i układaj je na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Piecz przez 10–12 min w temperaturze 180°C.

4

Wystudzone ciastka ozdób białym lukrem.


Komentarze