Krupnik z grzybami

Krupnik z grzybami

  • 00:50
  • 1 porcja
  • Prosty

Składniki

    • ziemniaki 30 dag
    • kasza 10 dag
    • grzyby suszone 5 dag
    • mięso 30 dag
    • marchew 1 szt.
    • cebula 1 szt.
    • pieprz czarny 1 szczypta
    • sól 1 do smaku
    • słonina 10 dag
    • natka pietruszki 20 gałązek
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Ziemniaki umyć, obrać, wrzucić do garnka z wodą. Zagotować 2 l wody, wrzątkiem zalać grzyby. Wrzucić mięso i gotować do miękkości – wyjąć mięso, a do wywaru włożyć pokrojone ziemniaki. Gotować 5 minut, a następnie dołożyć grzyby i kaszę. Gotować około 15 minut. Dodać drobno posiekaną marchew i posiekaną natkę pietruszki, osolić i popieprzyć. Gotować jeszcze przez 3 minuty. Doprawić zasmażkę ze słoniny lub smalcu.


Komentarze