Krwawa Mery na Halloween

Krwawa Mery na Halloween

  • 00:15
  • 10 porcji
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 500 g mrożonych truskawek 
    • 500 g mrożonych malin 
    • 1/4 szkl. świeżych liści mięty 
    • 100 ml jogurtu naturalnego 
    • 300 ml zimnej wody źródlanej 
    • 40 g cukru brązowego
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Zdobienie szklanek: cukier wsyp do szczelnego woreczka, dodaj barwnik i kroplę wody. Zamknij woreczek i potrząsając nim, dokładnie wymieszaj cukier z barwnikiem. Używając pędzelka, namaluj sokiem z cytryny „zacieki” na szklance. Od razu posyp je czerwonym cukrem. Nie maluj od razu całej szklanki, lepiej zrobić to po kawałku.

Napój: Do blendera wrzuć mrożone owoce, świeżą miętę i brązowy cukier. Następnie dodaj jogurt wraz z wodą źródlaną. Całość zmiksuj i przelej do wcześniej ozdobionych szklanek.


Komentarze