Kuchnia azjatycka

Wybierzmy się w kulinarną podróż! Tym razem poznasz orientalne smaki kuchni azjatyckiej, która wywodzi się ze wschodniej i południowo-wschodniej Azji. Jeżeli dotychczas dania z tej części świata były dla Ciebie obszarem kulinarnie nieznanym, czas najwyższy to zmienić.   

Kuchnia azjatycka ma swoich wielbicieli na całym świecie, nie tylko ze względu na wspaniały smak potraw, ale także z uwagi na ich dobroczynny wpływ na ludzki organizm.

Cechą wspólną niezwykle zróżnicowanej kuchni w poszczególnych regionach Azji, jest łączenie kontrastujących ze sobą smaków. Charakterystyczne jest też wykorzystywanie podobnych składników, a najpopularniejsze z nich to: ryż, makaron, sos sojowy, przyprawy korzenne i zioła o bardzo przeciwstawnych smakach. Głównym składnikiem prawie każdego posiłku z dalekiego wschodu są świeże warzywa.

Ty też spróbuj smaków wschodniej Azji - miejsca, w którym ludzie wierzą, że świadome odżywianie i odpowiednia dieta to droga nie tylko do zdrowia, ale i pełniejszego życia.

filtrowanie (32 przepisy):
sortowanie: