Kuchnia turecka

Turcja jest pomostem łączącym Europę z Azją. Taka sama jest jej kuchnia. Z dużą swobodą łączy w sobie smaki Wschodu i Zachodu. Ta kulinarna różnorodność jest kusząca i egzotyczna, ale także na tyle bliska, aby każdy bez problemu znalazł w niej coś dla siebie.

Kuchnia turecka jest uznawana za jedną z najsmaczniejszych na świecie. Charakteryzuje ją bogactwo aromatów i dbałość o najwyższą jakość składników. Swoją popularność zawdzięcza między innymi obfitości pysznych i prostych w przygotowaniu dań.

Skorzystaj z naszych przepisów i odtwórz smaki Turcji we własnej kuchni! Masz ochotę na kebab? A może wolisz, by na Twoim stole objawił się "omdlały imam"? Iście turecką ucztę przygotujesz także serwując najbliższym zupę z soczewicy lub labraksa zapiekanego w warzywach. Na deser ugość przyjaciół tradycyjnym tureckim budyniem asure. Turecka kuchnia czeka na odkrycie. 

filtrowanie (16 przepisów):
sortowanie: