Kukurydza z masłem koperkowym

Kukurydza z masłem koperkowym

  • 00:30
  • 4 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • ​4 kukurydze
    • 1 duża łyżka posiekanego kopru
    • 80 g masła śmietankowego
    • przyprawy: sól
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Miękkie masło wymieszaj z posiekanym koperkiem, dodaj sól. Masło przełóż na folię spożywczą, formując dość cienki walec. Zawiń szczelnie w folię i włóż do lodówki, aby zastygło. Kukurydze gotuj w wodzie bez soli przez ok. 15 min. Następnie odcedź, posól i griluj ją przez ok. 10 min. z każdej strony. Podawaj z pokrojonym w plasterki masłem.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze