Kulebiak z rybą i jajkiem

Kulebiak z rybą i jajkiem

  • 01:30
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    Farsz:

    • sandacz
    • kapusta kiszona
    • suszone podgrzybki
    • cebula
    • jajka na twardo

    Ciasto:

    • 1 kg mąki
    • 1 kostka masła
    • odrobina octu
    • 2 jajka

    Sos:

    • bulion
    • prawdziwki
    • cebula
    • śmietana gęsta
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Rybę skropić sokiem z cytryny, kapustę podsmażyć na maśle razem z posiekanymi grzybami i cebulą. Usmażyć rybę bez panierowania. Wyrobić ciasto i uformować 2 prostokąty. Na jeden wyłożyć farsz , na nim położyć rybę, a na samym wierzchu jajka pokrojone w talarki. Przykryć drugim kawałkiem ciasta i skleić. Posmarować po wierzchu jajkiem i upiec na złoty kolor.

Sos: bulion z posiekanymi grzybami i cebulą poddusić, podlać wodą z podgrzybków doprawić solą, pieprzem, zielem angielskim (zmielonym), dodać śmietanę. Kulebiak pokroić ułożyć na półmisku i wokół polać sosem.


Komentarze