Kuleczki kokosowe

Kuleczki kokosowe

  • 00:25
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 25 dag margaryny
    • 1/2 szklanki cukru
    • żółtko
    • 3 łyżeczki kakao
    • torebka cukru waniliowego
    • łyżeczka wódki
    • 2 opakowania herbatników
    • wiórki kokosowe
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Margarynę utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym na gładką masę. Dodaj żółtko, jeszcze raz bardzo dokładnie utrzyj. Herbatniki pokrusz dość drobno w miseczce, dodaj do masy, bardzo dokładnie wymieszaj. Wlej wódkę, wsyp sproszkowane kakao i po raz ostatni wymieszaj, aż masa będzie jednolita i nabierze ciemnego koloru. Wiórki kokosowe wsyp na talerzyk. Z masy kakaowo-herbatnikowej formuj w dłoniach niewielkie kuleczki, następnie obtaczaj je równomiernie w wiórkach kokosowych. Wstaw do lodówki na kilka godzin, by dobrze się oziębiły i stwardniały.


Komentarze