Kuleczki mozzarelli obtoczone w miodzie i migdałach

Kuleczki mozzarelli obtoczone w miodzie i migdałach

  • 00:10
  • 10 porcji
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1 opakowanie mozzarelli w mini kuleczkach (250 g)
    • 50 ml miodu płynnego
    • migdały w płatkach

    Dodatek:

    • kulki z melona
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Kuleczki odsącz z zalewy. Posmaruj miodem z każdej strony przy pomocy pędzla lub wylej miód na talerz i wysmaruj w nim kuleczki sera. Na oddzielny talerz wysyp płatki migdałów. Obtaczaj kolejno kuleczki mozzarelli w miodzie, a później w migdałach. Nadziej mozzarelle na patyczki do szaszłyków i włóż do naczynia. Podawaj np. w towarzystwie kulek z melona.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze