Kuleczki z mielonej wieprzowiny

Kuleczki z mielonej wieprzowiny

  • 00:40
  • 4 porcje
  • Prosty

Składniki

    • 600 g mięsa mielonego wieprzowego
    • 1 czerstwa bułka
    • 1 jajko
    • ½ szklanki mleka
    • 1-2 łyżki oleju
    • 3 łyżki mąki
    • przyprawy: sól, pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Czerstwą bułkę namocz w mleku. Do mielonego mięsa wbij jajko, dodaj odciśniętą bułkę, całość dopraw solą i pieprzem. Wszystko bardzo dokładnie wymieszaj. Z tak przygotowanego mięsa formuj kulki o wielkości orzecha włoskiego. Kulki obtocz w mące, posmaruj olejem i smaż na grillu przez około 15 min, często obracając i smarując olejem.


Komentarze