Kulki mięsne smażone i podawane na świeżych warzywach

Kulki mięsne smażone i podawane na świeżych warzywach

  • 00:50
  • 4 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 600 g kulek mięsnych
    • 1 sałata
    • 2 pomidory
    • 1 ogórek zielony
    • 1 średnia cebula czerwona
    • kiełki lucerny
    • 1 pęczek szczypiorku
    • 1 łyżka octu winnego
    • 3-4 łyżki oleju
    • 2 łyżki oliwy z oliwek
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Kulki mięsne obsmaż na patelni na rozgrzanym tłuszczu. Z warzyw przygotuj sałatkę: sałatę porwij na dość drobne części, pomidory pokrój w ósemki, ogórki w plasterki, szczypiorek posiekaj, cebulę pokrój w plasterki. Wszystkie składniki bardzo delikatnie przemieszaj i skrop octem winnym oraz oliwą z oliwek. Na samym końcu posyp kiełkami. Na tak przygotowane warzywa układaj kulki mięsne.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze